ik-ken

Een mens bestaat uit veel persoonlijkheden. De ik-ken. Jung, Schematherapie of je eigen oplettendheid, het valt op dat elke ik zijn eigen agenda heeft. Zijn eigen behoeften en wensen, kracht en zwakte. Ze kunnen elkaar snel af wisselen als regen en zonneschijn, kennen seizoenen als winter en zomer en klimaatveranderingen.

Leef je een van je ik-ken dan breng je alles in je leven in overeenstemming met die behoeften. Elke "keuze", elke afweging. Niet veel later regeert een andere ik en moet alles anders. Het is nooit goed, je blijft iets najagen. Je wordt er doodmoe van en valt in herhalingen.

Er is ook iets voorbij deze dans van de ik-ken. Iets dat ervaart, bewust is. Bewust dat er verschillende ik-ken zijn, ze omvat er aan voorbij gaat. Dit bewustzijn is er altijd al geweest, super intiem, super vertrouwd. Zo intiem dat we haar vaak niet opmerken. Zijn we wel bewust dan ervaren we de IK. De IK die alle ik-ken kent, die stabiel en buiten verandering staat. De IK die ons ruimt, rust en liefde laat ervaren. De IK die geen logische of conceptuele kenmerken heeft en niet met ons verstand te kennen is.

KEN deze IK en je zult een ander leven leiden. Persoonlijk leiderschap begint hier.