Hoe jij “KERN” kan gebruiken om met plezier te werken in welke situatie dan ook...

...tijdens de zoom meeting, bij routine klussen, gedurende het teamoverleg en zelfs in situaties waar je emoties domineren...succes verzekerd.

Beste , 

Twijfel je over je werk? Ontdek met de kern-methode hoe je weer helderheid en plezier brengt in je werk.

Geen twijfels over je werk? JA!

Geen schuldgevoel meer dat je eigenlijk wat anders wilt doen met je leven? JA!

Het gevoel dat je de juiste dingen aan het doen bent! JA!

Weten wat je anders wilt doen? JA!

Wat is het geheim?

Het is een techniek die we de “kern-methode” noemen.

Ruim een derde van de werkenden overweegt door de corona crisis een carrièreswitch, blijkt uit internationaal onderzoek. De situatie die nu al een jaar duurt laat ons sterk twijfelen over onze baan.

Heb compassie met jezelf, geef je zelf in slechts een paar gesprekken wat je nodig hebt... wordt onderdeel van een groeiende groep werkenden die het geheim van “KERN” gebruiken als basis voor een harmonieus leven.

Een simpele, bewuste en effectieve manier van werken - in elke situatie.

In het onderzoek is Nederland samengenomen met de andere landen uit de Benelux, met een totaal van vijfhonderd respondenten. Ruim 20 procent van die groep is onzeker of bezorgd over de toekomst van zijn of haar carrière. 32 procent zou het komende jaar van baan willen wisselen door de corona crisis.

Het is niet alleen de onzekerheid die veel werknemers drijft, laat het onderzoek zien. De meeste respondenten laten weten liever een baan te willen met een structureel betere werk-privébalans (38 procent) en minder stress op een werkdag of minder overwerk (36 procent).

“Je weet dat je zo je baan kunt verliezen. Dat zet mensen aan het denken: wat zou ik doen als het gebeurt, wat wil ik eigenlijk?”

Irmgard Borghouts, hoogleraar

Twijfel kost veel energie en je verliest je focus daarmee wordt de kans dat je minder gaat presteren en je baan verliest steeds groter. Met alle nadelige gevolgen van dien. Dat wil je het liefst voorkomen. 

Met de “kern-methode” kun je effectief bepalen wat jij nodig hebt in je werkende leven en hoe je dat vorm kunt geven in slechts een paar gesprekken.

Even voorstellen

Hi, Walter Hottinga hier,

30 jaar geleden ben ik begonnen met werken. Mijn eerste baan was als junior accountant bij PricewaterhouseCoopers. Na mijn studie maakte ik een praktische keuze en werkte ik bij British Telecom als programmeur.

Met geluk en doorzettingsvermogen lukte het om bij ING een droombaan te krijgen als verandermanager met een organisatie brede verantwoordelijkheid. 

Walter-presentatie-1

Aangenaam: Walter Hottinga

Ik dook er helemaal in. Werkte 60 uur per week. Kreeg steeds grotere verander klussen en ontdekte snel dat mijn persoonlijke overtuigingen grotendeels bepalen hoe succesvol het project was en hoe ik mij er bij voelde.

Ik werd onderdeel van het management opleidingsprogramma van ING, kreeg extra begeleiding en deed dure opleidingen. Ik managede projecten die ING fundamenteel gingen veranderen en potentieel miljarden konden opleveren. 

De druk die ik mezelf oplegde was enorme. Het mocht natuurlijk niet fout gaan. Het koste me moeite om te ontspannen. Ik ging meer en intensiever sporten. Harder motor en auto rijden. Meer stappen, alles om even te ontsnappen aan de druk.

Succesvol aan de buitenkant werd ik steeds ongelukkiger aan de binnenkant. Het lukte me aanvankelijk niet om te zien waarom.

Komt dit bekend voor?

Ondertussen voel jij je:

machteloos

Machteloos en twijfel je of je überhaupt wel goed genoeg bent. Wanneer hebben ze door dat ik het eigenlijk niet kan?

uitbarsting

Voel je je schuldig na elke te botte reactie, of andere emotionele uitbarsting

moe-man

Moe, gefrustreerd en vraag je je af wanneer deze periode voorbij is.

verraad jezelf

Heb je het gevoel dat je je zelf verraad als je toch weer ja zegt.

Om nog maar te zwijgen wat het doet voor de relatie met je dierbaren...

Hoewel ik al flink wat boeken gelezen had over bewuster werken was het door een specifieke cursus in Guatemala dat alles begon te “klikken”.

Per toeval sprak mijn toenmalige yoga juf, HR-professional en topcoach over een cursus in de jungle van Guatemala. Ze had de 4 weken durende introduction course zelf gedaan en rade de cursus van harte aan. Ik besloot te gaan.

4 weken intern, 6 dagen in de week opleiding. De cursus leverde veel op. Zoveel dat ik later ook de 3 maanden lange advanced course heb gedaan. Het was een combinatie van “positive discipline” en inner-healing.

Vooral dat laatste is belangrijk. Bij “normale coaching” staat de uitdaging, wat er beter moet, centraal. Bij kern coaching staat de oplossing, welke (ongebruikte) talenten heb je, centraal.

Ik leerde krachtige mentale strategieën waarmee we de vele uitdagingen - die we voor onze voeten krijgen in ons werk en leven - omarmen met compassie en empathie.

Walter portret Guate

Guatemala

  • van projecteren, naar pauzeren.
  • van verwachten, naar verbintenis.
  • van oordelen, naar acceptatie.
  • van reageren, naar voelen.
  • van corrigeren, naar connectie.

Het resultaat is meer rust, meer zelfvertrouwen (zowel bij mij als mijn omgeving), meer plezier in het werk, meer rust en plezier, meer van alles waar je op gehoopt had toen je ging werken.

En dit alles begon al na het doorvoeren van de eerste les.

En niet alleen bij mij, ook de andere die de cursus volgden hadden dezelfde ervaring.

Ik ben zo enthousiast over deze manier van werken dat ik heb besloten om een cursus te maken voor alle Nederlanders met interesse.

Ik introduceer je:

KERN Methode

“Het Stappenplan om Jouw werk en leven  te Transformeren op een Bewuste Manier”

In 4 Modules met elk een persoonlijk gesprek en diverse opdrachten leer je exact hoe je de rust in jezelf weer terug kunt krijgen of verder kunt verdiepen, terwijl jij je verder ontwikkeld tot de meest authentieke versie van jezelf.

Hieronder een overzicht van de vier modules.